Newyorský tvarohový dort

Budete potřebovat

na ozdobu: náplň těsto:


Postup:

Sušenky nadrtíme. Bílou čokoládu nasekáme najemno a moučkový cukr prosejeme.
Z vanilkového lusku oddělíme dřeň, kterou budeme potřebovat na přípravu náplně.
Z čokolády na ozdobu vytvoříme hoblinky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V rendlíku rozpustíme máslo a vmícháme drcené sušenky.
Vtlačíme je na dno připravené koláčové formy a pečeme 12 minut. Dáme stranou vychladnout.
Na náplň si dáme nad nádobu s mírně se vařící vodou ohnivzdornou mísu s kousky čokolády a mlékem.
Když se čokoláda rozpustí, ručním šlehačem ji jemně promícháme, aby se do ní nedostal vzduch.
Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se na povrchu netvořil škraloup.
Mezitím si utřeme tvaroh, vanilku a moučkový cukr na krém. Vmícháme polovinu čokoládové
směsi a poté jemně vmícháme zbytek. Vlijeme do formy a uhladíme povrch.
Necháme alespoň 6 hodin v chladničce.
Ostrým nožem opatrně uvolníme odnímatelný prstenec a odstraníme ho.

Newyorský tvarohový dort položíme na servírovací talíř a ozdobíme čokoládovými hoblinkami.