Ořechové řezy

Budete potřebovat

Na potření:


Postup:

Suroviny na těsto zpracujeme v hustou vláčnou hmotu.
Tu rozdělíme na poloviny a každou vyválíme samostatně na plech.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Připravíme si griliáš.
Máslo s cukrem a medem dáme do kastrůlku nebo na pánev a přivedeme k varu.
Přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše prohřejeme, až začnou ořechy karamelizovat.
Pak horký griliáš rozetřeme na jeden připravený plát těsta.
Pak dámě obě těsta péct do rozehřáté trouby a korpusy pečeme asi 10 - 12 minut.
Necháme je vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Mléko, mouku, solamyl a cukr svaříme v hustou kaši,
kterou necháme vychladnout. Pak přilijeme šťávu z půlky citronu a promícháme.
Máslo našleháme s vanilkovým cukrem a po částech do něj zašleháváme kaši.
Nyní plát bez ořechů pokropíme rumem, můžeme použít mašlovačkou.
Rumu je dobré dát dost asi 1dl. Na plát nyní naneseme krém a přiklopíme plátem s ořechy.
Ořechové řezy necháme do druhého dne zatuhnout.
Druhý den ořechové řezy nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.