Řezy Tiramisu

Budete potřebovat

Na těsto:
Na namáčení:
Na náplň:


Postup:

Na piškot šleháme vejce s 2 lžícemi horké vody ručním šlehačem na nejvyšší stupeň 1 minutu do pěny. postupně přidáváme sůl a med, pak šleháme další 2 minuty.
Špaldu smícháme s práškem do pečiva a kakaem, polovinu dáme na vaječný krém a krátce na nejnižší stupeň vmícháme. Obdobně zapracujeme i zbytek moučné kakaové směsi.

Na plech dáme papír na pečení a rozetřeme jej na těsto. Pečeme po dobu asi 15 minut v elektrické troubě předehřáté na 200° C, horkovzdušné při teplotě cca 180° C a v plynové troubě na stupni 3.

Po upečení vyklopíme korpus na utěrku posypanou cukrem, papír na pečení potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme.

Piškot necháme vychladnout, pak ho rozpůlíme. Obě poloviny těsta napustíme směsí mandlového likéru a kávy. Na náplň rozmačkáme vidličkou tvaroh, přidáme žloutek, vanilkový cukr a javorový sirup a vše ušleháme ručním šlehačem, nejprve na střední, pak na nejvyšší stupeň. Polovinu náplně opatrně rozetřeme na korpus piškotového těsta a zakryjeme horní polovinou. Navrch rozetřeme druhou polovinu náplně a posypeme hustě kakaem. (Velmi ozdobně pečivo vypadá, pokud před posypáním kakaem přiložíme pruhy papíru nebo šablony. Po posypání je opatrně sejmeme.)

Koláč necháme vychladnout, pak nakrájíme na kousky a podáváme.